Sosyal Medya

Dünya

Fransa Büyükelçiliği’ne saldırı

Reuters'ın son dakika haberinde, Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir patlama ve sonrasında saldırı gerçekleştiği açıklandı. Fransa Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Büyükelçilik binamız ve Fransız Kültür Merkezi'ne saldırı düzenlendi" ifadesi kullanıldı.



Bugün Burkina Faso’nun baÅŸkenti peÅŸ peÅŸe saldırılarla sarsıldı.  BaÅŸkent Ouagadougou'da bulunan ordu karargahında meydana gelen patlamanın ardından, maske takan silahlı saldırganların karargaha saldırı düzenlediÄŸi belirtildi.

SÄ°LAH SESLERÄ° DUYULDU

Burkina Faso'da Genelkurmay Karargahı yakınlarında patlama meydana gelirken, ülkedeki Fransa Büyükelçiliği yakınlarından ise silah sesleri duyuldu.

Öte yandan Fransa’nın Burkina Faso BüyükelçiliÄŸi tarafından yapılan açıklamada, saldırının Fransa BüyükelçiliÄŸi’ne ve Fransız Kültür Merkezi’ne yönelik olduÄŸu ifade edildi. Fransa BüyükelçiliÄŸi’nin resmi Facebook hesabında, “Fransa BüyükelçiliÄŸi ve Fransız Kültür Merkezi saldırı altında. Saklandığınız yerden sakın çıkmayın” mesajı paylaşıldı.

SÄ°YAH DUMANLAR YÃœKSELÄ°YOR

Olay yerinde çok sayıda güvenlik gücü sevk edildiği, çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda olay yerinden yoğun bir siyah duman yükseldiği görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.